Хотел Ela Quality Resort 5*, Белек, Турция

Петзвездният хотел Ela Quality Resort, който се намира в Белек, Турция, е създаден в съчетание с турското гостоприемство и традиции, с великолепна архитектура, със западна интерпретация на мистичния свят на Изтока. Нищо, което можете да изпитате в хотела не е съвпадение. Всеки детайл, от почерка на архитектурата, през персонализираните услуги и детския клуб за забавления, е създадено с внимание и мисъл. Определено можете да се почувствате като султан. Ela Quality Resort ще Ви осигури едно преживяване от миналото до настоящето. Архитектурната концепция отразява уникалната хармония на традициите и модерния свят.
  • 110 000кв.м. площ;
  • 45км. от Анталия, 35 км. от летището;
  • 5 типа стаи, 2 типа супер луксозни вили, 6  suites с VIP услуги;
  • 1 основен и 7 a la carte ресторанта; 12 бара;
  • Детски клуб, дневни и нощни забавления.


Хотелът се намира на 45км. от Анталия и на 35км. от летището. Площта му е 110 000кв.м.

Настаняване

Стандартни стаи
Площта им е 35-45кв.м. Разположени са в главната сграда. Декорирани са с различни цветове. Предлагат се с гледка към гората или морето. Оборудването и обзавеждането включват френско или двойно легло,  балкон, баня с вана, тоалетна, климатик, LCD телевизор, телефон, интернет, минибар, сейф, гардероб, сешоар, огледало за гримиране, чехли, пуф, фотьойл. Предлагат 3 опции за настаняване - 2+2 (2 възрастни + 2 деца до 7год.), 2+2 (2 възрастни + 2 деца 7 - 12 години), 3 (3 възрастни).

Connection Rooms
Някои стандартни стаи имат връзка с друга стая чрез врата. Тези стаи са 70-80 кв.м., с гледка към гората или морето. Разполагат с френско легло или двойно легло,балкон, баня с вана, тоалетна, LCD телевизор, минибар, сешоар, климатик, интернет, сейф, гардероб, огледало за гримиране. Подът е мокет.


Стаи за хора в неравностойно положение
Хотелът предлага 5 такива стаи. Те са разположени на първи етаж в главната сграда и са специално проектирани за хора с подобни нужди. Някои от тях са  врата, която отделя 2 помещения. Площта им е 35-45 кв.м. Имат френско легло или двойно легло,балкон, баня с вана, тоалетна, LCD телевизор, минибар, сешоар, климатик, интернет, сейф, гардероб, огледало за гримиране.

Dublex Family Rooms
Тези стаи са още един тип, който се предлага за семейства. Те са разположени  в основната сграда. Имат 2 помещения и са с площ 65-75кв.м., което позволява да сте близо до Вашите деца. Предлагат се с гледка към морето или гората. Двете помещения са разделени с врата, а стълбите са обезопасени. Тези стаи са 2 типа:
- Стаи на 1 етаж -  разполагат с двойно легло, баня с вана, мокет, климатик, телефон, интернет, минибар, сейф, сешоар, балкон, LCD телевизор, мокет.
- Стаи на 2 етаж - имат френско легло, климатик, LCD телевизор, телефон, сешоар, мокет, сейф.

Lake Houses
Композицията от зелено и синьо ще Ви отведе в друг свят. Оставете душата си на естествените, чудесни цветове, съчетаващи забавление със специален комфорт. Къщите са за тези, които търсят лично пространство за почивка сред забавления.



Villas
Те разполагат със собствен басейн, турска баня, сауна, фитнес и уникална декорация. Независимо дали ще пристигнете със специален трансфер от летището или ще приземите своя хеликоптер пред вилата, ще почувствате, че сте на правилното място. Хотелът предлага 2 типа вили - Sultan Palace и Villa Ela Palace.


Suites
Те са разположени в основната сграда и са предназначени за тези, които искат да се възползват от различни привилегии. VIP услугите са 24 часа в денонощието, само на едно телефонно обаждане. Хотелът разполага с 6 suites.


Заведения

Основен ресторант "Enderun" предлага качествени услуги и специално проектирана архитектура. Ще опитате турска и международна кухня на закуска, обяд и вечеря. Ресторантът предлага кухня и за деца и бебета, диетично меню. Напитките се сервират на масата. Ресторантът съчетава турска, френска, италианска, източна и средиземноморска кухни.


Kushane е a la carte ресторант носи името си от кухнята, където е приготвяна храна за султана. Декориран е в стил от 18 век. Менюто включва редки рецепти от турската кухня от 14 до 19 век. Всичко това е съчетано с деликатна турска музика.




Teppanyaki Hida е a la carte ресторант, предлагащ японска кухня. Екзотичните вкусове на класическата японска кухня са на Ваше разположение с модерна декорация и услуги.




La Perla е италиански  a la carte ресторант, който предлага ястия като карпичоза, паста, ризото, салати и разбира се червено вино. Италианските специалитети, севирани до басейна, са съпроводени от невероятните неаполитански звуци.



Passion Gourmet е френски  a la carte ресторант, който предлага сирене, вкусни сосове и вино. Тук можете да се насладите на чудесни примери от френската кухня, известна с богатия избор и необикновените аромати. Естествено в съчетание с френски звуци и короновани от подбрани продукти на френски винарни.



La Salsa представя мексиканската кухня, която е известна по целия свят. Този ресторант е за тези, които обичат мексиканските ястия като начос, супа тортила и др., както и особено за тези гости, които харесват да загреят своята кръв с чили сос.





Alagra сервира риба в различни стилове - приготвена в турски стил, с различни сосове, по различни други рецепти. Alagra e за тези, които предпочитат морската храна. Най-характерното за ресторанта е, че предлага различни алтернативи за приготвяне на храната според различни характерни черти на разнообразната международна кухня.



Kalamata предлага естествени и подбрани ястия от егейската кухня. Предлага специалитети, приготвени в зехтин, зеленчуци и пресни билки.





Баровете са навсякъде около Вас. Независимо дали се припичате на слънце, говорите на басейна, гледате залеза, танцувате или си почивате. Хотел Ela Quality Resort разполага с 12 бара, които ще задоволят Вашите очаквания.

Забавления

Дневните забавления включват множество спортни занимания, състезания, партита, фестивали, увеселителни паркове.
Фитнес заниманията включват йога, пилатес, стречинг, водна гимнастика, аеробика, тай чи и други.
Забавленията са плажен волейбол, водна топка, футбол, баскетбол, мини голф, тенис на маса, бадминтон, дартс и други.
Хотелът предлага различни курсове като латино танци, belly dance и други.

Нощните забавления включват дискотека, билярд, караоке, шоута, кино, жива музика, компютърни игри и др.


Детски комплекс Everland е специално проектиран за деца от 1 до 17 години. Персоналът на комплекса е специално обучен за работа с деца.




Тъй като регионът Анталия - Белек се е превърнал в елитен голф център, Ela Quality Resort предлага и това удоволствие на своите гости. Хотелът е разположен  точно в средата на голф центъра в Белек.

Хотелът разполага и със Спа център, който е член на TURKAP - асоциация на термалните бани, таласо и лечебни центрове. Spa центърт използва само естествени и органични продукти и предлага турска баня, процедури за тяло и лице, масажи, wellness.